Loading

Elevator is de Cyber Security Game voor het bedrijfsleven en overheden. Voor het CIO (Chief Information Officer) Platform Nederland ontwikkelde IJsfontein deze turn-based co-op multiplayer game. De game is geïmplementeerd bij > 30 grote organisaties o.a. ABN AMRO, Heineken, ASML, Post NL. De mobiele puzzel game wordt cooperatief in duo’s gespeeld om het gesprek over cyber security op de werkvloer te stimuleren.

Speel zelf de bad guy en begrijp waarom de regels er zijn

De meeste cyber security trainingen gaan over de regels. Uit interviews met experts bleek echter dat het probleem niet is dat de regels niet bekend zijn. Het probleem is dat mensen niet bereid zijn extra moeite te doen om de regels na te leven, omdat ze de risico’s niet zien.

Een cybersecurity expert van een groot bedrijf zei: Ik voel me een parkeerwacht die een verbod moet handhaven op een heel leeg veld. Mensen snappen dat niet. Ik zie de risico’s, maar voor de meeste mensen bestaan die niet.

Met Elevator laten we de speler zien wat die risico’s eigenlijk zijn. Wanneer je zelf als infiltrant een bedrijf probeert te benaderen, ontdek je hoe ‘behulpzaam’ mensen zijn die de regels niet naleven. Bijvoorbeeld het niet ‘locken’ van je computer als je wegloopt of het plaatsen van foto’s van je bedrijf op social media. Heb je een keer in de schoenen van de bad guy gestaan? Dan denk je toch anders na over dat soort dingen. En daar gaat het om. Niet het stampen van de regels, maar het stimuleren van een andere manier van denken. Dan komen die regels vanzelf wel.

Mijn bijdrage aan dit project:

  • Pitch lead
  • Onderzoek
  • Strategie
  • ‘Kickstarter’ campagne onder de leden van CIO
  • Stakeholder management (de game is gemaakt met funding van 30 bedrijven)
  • Doelgroeponderzoek
  • Expertonderzoek (content)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Top